Laukiant A lygos pradžios…

Puikus metas pradėti futbolo sezoną, kai lauke spaudžia -25°C.

Bandysiu šiais metais kiek aktyviau grįžti į futbolą, o kad būtų įdomiau, užkūriau šį blogelį.

Žalgiris našlaitėlis

Mane stebina Vilniaus Žalgirio dejavimas, kad komanda ruošis lauke. Lietuvos futbolo vicečempionai nesugebėjo tą pačią dieną, kai sužinojo savo tvarkaraštį, rezervuot „Sportimoj“ aikštės? Tipo, A lygai laiko manieže yra, o stipriausiam miesto klubui viena dienele anksčiau – ne?

Kaip tyčia šią žiemą kelis kartus rinkomės „Sportimoj“ pažaist ir iki šio savaitgalio vyko daug turnyrų, o tai reiškia, kad visi ketvirčiai nebuvo nuomojami. Arba – bent jau buvo galimybė imt juos visus ir užsisakyt.

Tuo tarpu FK „Trakai“ sugeba „Sportimą“ gauti šeštadienį. Su tuo mus visus ir sveikinu…

Ką daryti?

Visada galima būtų pasireklamuoti, kokia nestandartinė komanda, kaip ji mėgsta „šaltą dušą“, jog prieš atidarydami sezoną varo palakstyt speige. Dar numestų jaunimo komandos trenerio komentarus, kaip jėga buvo „Snaigės“ turnyre pasikapoti ir būtų jėga.

Vietoje to turime eilinę priežastį jausti, kad Lietuvos futbolas yra šūdas, kad Žalgiris yra nevykėliai, A lyga idiotišku metu prasideda ir taip toliau. Dvigubai gaila, kai tokia žinutė siunčiama vietoje gladiatorių įvaizdžio, kur speige ir purve nulieti gladiatoriai eina daužyt visų iš eilės čempionate.

O jei Lietuva būtų futbolo šalis…?

Na, jei jau svajoti, tai pirmiausiai turintieji „Sportimos“ ketvirčius jų atsisakytų vardan reprezentacinio miesto klubo.

Antra  – niekas nežaistų čempionato rungtynių sekmadienį, nes tik Žalgiriui paprašius, visi užsisakę ketvirčius tiesiog nusėstų tribūnose, gal net su Žalgirio dovanėlėmis už geranoriškumą.

 

Parašykite komentarą